TA NEA TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ 2023

 






Φεβρουάριος 2024: Επιδικάστηκε προσωρινή επιμέλεια και διατροφή με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδος σε εντολέα μας και παράλληλα απερρίφθη αντίθετη  αίτηση του αντιδίκου για συνεπιμέλεια διότι, όπως έκρινε το Δικαστήριο, για να ειδικαστεί συνεπιεμέλεια, πρέπει το τέκνο να έχει αναπτύξει ισχυρό ψυχοσυναισθηματικό δεσμό και να αισθάνεται ασφάλεια με τον γονέα που ζητεί την συνεπιμέλεια.

Ιανουάριος 2024: Με οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδος μειώθηκε υπέρ εντολέα μας η διατροφή που έδιδε για τέκνο του από άλλο γάμο από τα 250 € στα 150 € μηνιαίως.

Mάιος 2023: Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδος επιδικάστηκε στον εντολέα μας η προσωρινή αποκλειστική επιμέλεια άρρενος τέκνου ηλικίας 5,5 ετών διότι εκρίθη ότι το περιβάλλον του πατέρα είναι καταλληλότερο για την ανάπτυξη του τέκνου, ενώ παράλληλα απερρίφθη αντίθετη αίτηση της μητέρας για επιδίκαση προσωρινής επιμελείας του τέκνου. 

Mάρτιος 2023: Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρεβέζης διετάχθη η ψυχιατρική εκτίμηση ανηλίκου τέκνου και των γονέων προς διαπίστωση γονεϊκής αποξένωσης. Είναι η πρώτη φορά που διατάσσεται σε επίπεδο προσωρινής διαταγής, μετά την τροποποίηση του Αστικού κώδικα με τον Ν. 4800/2021 (συνεπιμέλεια) ψυχιατρική εκτίμηση τέκνου και γονέων λόγω της σφοδρής αντιδικίας των γονέων και της αναιτιολόγητης άρνησης του τέκνου να επικοινωνήσει με τον πατέρα του, ενώ επίσης γίνεται επίσημη αναφορά του όρου «γονεϊκή αποξένωση» .

Φεβρουάριος 2023: Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδος απαγορεύτηκε σε γονέα να παρενοχλεί τον έτερο  γονέα, επέτρεψε επικοινωνία του παρενοχλητικού γονέως μόνον τηλεφωνικά ή διαδικτυακά για μικρό χρονικό διάστημα μόνον, επέτρεψε χωρίς την συναίνεση του παρενοχλητικού γονέα το τέκνο να παρακολουθήσει παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίαστρο, ενώ παράλληλα επιδικάστηκε για λογαριασμό του τέκνου με δικαιούχο τον εντολέα μας μηνιαίο ποσό διατροφής 600 € και δικαστική δαπάνη 350 €.

Ιανουάριος 2023: Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επετράπη η αλλαγή του τόπου φοίτησης του ανηλίκου τέκνου στον νέο τόπο κατοικίας του ενός γονέως σε άλλη πόλη, παρόλο που οι γονείς έχουν συνεπιμέλεια, ενώ παράλληλα επιδικάστηκε για λογαριασμό του τέκνου με δικαιούχο τον εντολέα μας μηνιαίο ποσό διατροφής 300 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.